Lieve mensen (jan. 2018)

Eindelijk weer eens een berichtje van mijn kant, wat gaat de tijd toch vlug.

Allereerst wens ik iedereen veel liefde, gezondheid en geluk toe in het jaar wat voor ons ligt.

Voor mij was het afgelopen jaar(2017) een jaar met veel verrassingen. En als je het niet verwacht dan kunnen toch zomaar dromen uitkomen.

Nadat ik jaren niet meer heb kunnen zingen, heb ik na lang oefenen toch weer mijn grote passie een beetje kunnen oppakken.

Hoe toevallig dan ook dat mijn eerste optreden(nov. 2016) voor een benefietconcert mocht zijn t.b.v. “Het Zeehondencentrum Pieterburen”. De cirkel was rond, terug bij de “Zeehondenbaby’s”. Geweldig dat ik daar voor de eerste keer samen met Burdy ons duet “Aal die Joaren” live kon laten horen.

Fantastisch ook dat ik mocht optreden tijdens “Het 25 Jarig Jubileum” van Burdy (11 febr 2017) in “De Pompstee” te Roden, waar wij uiteraard ook weer samen hebben gezongen.

Heel bijzonder vond ik dat Burdy voor dit jubileum ook nog een theateravond organiseerde in “Theater van Beresteyn” Veendam (22 april 2017). Ik vind het een eer dat ik ook hiervoor werd uitgenodigd om te komen zingen. Onvergetelijke ervaringen waar ik met plezier aan terug denk.

Nieuwe dromen en plannen genoeg voor het komende jaar, ik hoop dat ik ze kan verwezenlijken.

Liefs Alma


GOED NIEUWS! (januari 2016)

Allereerst wil ik iedereen een heel gelukkig, vooral gezond 2016 wensen.

Niet zonder reden heeft het lang geduurd dat ik iets van mij heb laten horen, er is dan ook veel gebeurd sinds mijn laatste “goed/slecht nieuws” bericht.
Sinds dat bericht is mijn gezondheid snel achteruit gegaan en terwijl ik al bijna twee jaar op de wachtlijst stond voor donorlongen, moest ik na ernstige complicaties toch nog onverwacht met spoed naar het UMC Groningen.  Ik heb zes spannende dagen op de intensive care gelegen waarna ik op 12 februari 2014 het bericht kreeg dat er twee donorlongen voor me waren, het licht ging op groen en de transplantatie kon door gaan.

De transplantatie is inmiddels dus alweer bijna twee jaar geleden.

Het gaat nu heel erg goed met mij, ik leef weer volop en geniet van alles om me heen. Nadat ik eerst weer moest wennen aan het “gewone (bijzondere)” leven komt er langzamerhand ook weer tijd voor creativiteit in mijn hoofd. Wie weet, ontstaat er dit jaar wel weer iets moois op muziekgebied.

Als laatste wil ik natuurlijk ook hier zeggen hoe dankbaar ik ben dat ik een tweede leven heb gekregen. Allemaal dankzij mijn donor en het geweldige transplantatieteam van het UMC Groningen en alle daarbij betrokken medewerkers. Dank, dank, dank!

Veel liefs Alma


Lieve mensen, (sept. ’12)

Goed nieuws en slecht nieuws.

Het Goede nieuws

Ik heb samen met Burdy een duet uitgebracht: nederlandstalig Al die jaren en groningstalig Aal die joaren.
We zijn allebei heel blij met het resultaat en we hopen dat velen er weer van kunnen genieten.

Het slechte nieuws

Men zal zich misschien vaak hebben afgevraagd waarom men mij sinds lange tijd niet meer ziet optreden, waarom ik nergens aanwezig ben waar andere artiesten wel aanwezig zijn, waarom ik zo weinig aan promotie doe. Waarom ik helaas ook deze nieuwe single met Burdy nergens live ten gehore kan brengen.

Ik ben al heel lang longpatiënte (inmiddels 17 jaar). Het betreft een zeer zeldzame longziekte lymfangioleiomyomatose (LAM) www.lam-nederland.nl Sinds ik ziek werd leefde ik in twee werelden, een wereld waarin “de zangeres Alma” niet ziek wilde zijn en altijd vol enthousiasme haar liefde voor het zingen vast wilde houden en aan de andere kant een wereld waarin mijn gezondheid steeds verder achteruit ging (vanaf 2001 ’s nachs aan de zuurstof), steeds meer beperkingen en daardoor steeds meer los moeten laten.

Inmiddels sta ik sinds juni 2012 op de wachtlijst voor een dubbele longtransplantatie. In augustus kreeg ik een klaplong en heb een maand in het ziekenhuis gelegen en sinds die tijd ben ik 24 uur per dag aan de zuurstof. Ik ben nu heel blij dat ik voor een longtransplantatie in aanmerking kom en ik hoop dat het niet al te lang zal duren voor ik een oproep krijg (helaas zijn de wachtlijsten lang wegens een groot gebrek aan donoren).

Ondanks dat ik ziek ben en niet meer kan optreden kan ik thuis nog wel mijn creativiteit vorm geven. Ik schrijf graag liedjes en op de schaarse goeie momenten die er zijn lukt het me nog steeds om het zelf in te zingen omdat mijn eigen man Cor het opneemt en ik er de deur niet voor uit hoef. Ik hoop dat ik op deze manier nog veel mooie liedjes kan maken en uitbrengen en dat men ondanks dat ik niet meer naar buiten treed het toch weet te waarderen wat ik doe.

Veel liefs Alma


Lieve mensen, (november ’11)

Voor het nieuwe dierenalarmnummer “144” heb ik de jingle “144 Red een dier” geschreven.
Het programma “Man bijt hond” van de NCRV heeft mij en mijn moeder (sociale huisdierenzorg N.N)
benaderd om het belang van dit alarmnummer toe te lichten (zie filmpje op de clippagina).

De jingle kan gratis worden gedownload via “Legal Download”.

Ik hoop van harte dat “144” heel veel toe zal voegen om dierenleed in wat voor vorm dan ook sneller te kunnen aanpakken.

Veel liefs Alma.


Lieve mensen, (mei ’08)

Na lange tijd (1993, n Klain beetje zunschien en Aan zee) had ik weer
eens zin om iets in mijn moerstaal, het gronings, te zingen.
Voor het eerst heb ik mij ook gewaagd aan het schrijven van groninger liedjes.

Zo gezegd, zo gedaan en twee nieuwe liedjes zijn ontstaan:

Polderkiend” en “Schilderij ien n Golden Raand“.

De liedjes gaan over mijn liefde voor het prachtige “Hogeland” van Groningen, waar ik ben geboren en getogen. Ik hoop dat ik velen hiermee een plezier heb kunnen doen. Beide liedjes kunnen worden beluisterd en gedownload via mijn pagina bij “Legal download”.

Veel liefs Alma.


Lieve mensen, (mei ’07)

Mijn nieuwe single “STOP DIERENMOORD” is officieël uit! Ik heb het liedje geschreven in de hoop dat het massaal zal worden gehoord. Ik ben dankbaar dat ik op mijn manier aandacht kan vragen voor zoveel verschrikkelijk dierenleed dat helaas nog steeds voorkomt in de hele wereld. Gelukkig zijn er velen die net als ik ook vinden dat dit echt niet meer kan en misschien mag dit liedje er aan bijdragen dat nog meer mensen zich hiervan bewust worden.

Ik kan iedereen aanraden om eens een bezoekje te brengen aan bont voor dieren, dan kan men met eigen ogen zien wat ik bedoel. Het is geen pretje om te kijken, maar wel de realiteit. We kunnen en mogen toch ook niet altijd onze ogen sluiten voor de waarheid.

In samenwerking met deze geweldloze organisatie is er een zeer indrukwekkende clip opgeneomen door “Maura Music”. Deze is te zien op de clippagina van deze site.

Ook dit liedje kan legaal worden gedownload via Legal Download. (Klik op de legal download knop of klik hier om deze pagina te bezoeken). Om het goede werk van Bontvoordieren te steunen zal ook deze opbrengst na verrekening van kosten beschikbaar worden gesteld aan deze organisatie.

Veel Liefs Alma.


Lieve mensen, (mei ’07)

Nu mijn nieuwe single “STOP DIERENMOORD” uit is, lijkt mij dit een geschikt moment om een kleine nabeschouwing te geven over het project “Zeehondenbaby’s“. Het 35-jarig jubileum van de “Zeehondencréche” en het feit dat Lenie ’t Hart 65 jaar is geworden, twee hoogtepunten in 2006, zijn beslist niet ongemerkt voorbijgegaan. Het is geweldig dat mijn liedje “Zeehondenbaby’s in ’t Groningerland” hier ook een kleine bijdrage aan heeft mogen leveren. Ik heb met heel veel liefde, enthousiasme en overtuiging aan dit project gewerkt, samen met medewerking van een aantal mensen, die ik hier nogmaals voor wil bedanken. Ook iedereen heel erg bedankt voor het stemmen voor “Alle 50 Goud“, een jaarlijks terugkerend radio- en t.v. programma van RTV Noord. het was een fantastische afsluiting van 2006 en ik ben er trots op dat ik hiervoor ben uitgenodigd. Ik mocht “Zeehondenbaby’s” zingen in een geweldige decor met als figuranten Lenie ’t Hart en niet te vergeten onze beroemde groninger weerman Jaap Nienhuis. Ik zal dit nooit weer vergeten.

De clip hiervan kunt U terugzien op mijn clippagina. Helaas moet ik u mededelen dat het liedje niet massaal is gedownload.

Maar de mensen die dat wel hebben gedaan, heel hartelijk dank hiervoor. het project gaat gewoon door. Zolang mijn website bestaat en het mogelijk blijft om te kunnen downloaden, blijft de opbrengst daarvan naar de zeehondencréche gaan. Alle beetjes helpen, vele zandkorreltjes vormen samen een woestijn.

Neem vooral ook eens de moeite om de website van de “Zeehondencréche” te bezoeken, dan kunt u zien waarom er altijd weer heel veel geld nodig is. De link staat op mijn website onder links.

Veel liefs Alma


Lieve mensen, (september ’06)

Alle dagen maar weer worden we overspoeld door slecht nieuws.
Dit overkomt ons, meestal staan we machteloos aan de zijkant.
Goed nieuws echter daar kunnen we af en toe wel invloed op uitoefenen, goed nieuws kun je soms met elkaar maken en al voelen we ons vaak heel klein, samen kun je tot geweldige dingen komen.
Ik wil graag met U allemaal voor “Goed nieuws” zorgen door middel van het volgende project.

De “Zeehondencréche Pieterburen” bestond in 2006 35 jaar en de oprichtster Lenie ’t Hart bereikte dit zelfde jaar de leeftijd van 65 jaar, samen 100.

Door de media is hieraan al veel aandacht besteed. Zo is er o.a. het prachtige jubileumboek ” ’t Hart voor de Zeehond” uitgegeven, een geweldig initiatief van een team journalisten van het “Dagblad van het Noorden”. Ik heb ontzettend veel bewondering voor mensen zoals Lenie ’t Hart, die zich het grootste deel van haar leven samen  met al haar medewerkers heeft ingezet voor het welzijn van deze prachtige dieren en het milieu waarin zij leven. Mensen die zich alle dagen maar weer inzetten voor “Het Leven” op onze mooie aarde (op welke manier dan ook), dat zijn toch de “Parels” waarop wij trots en zuinig moeten zijn. Helaas zullen er altijd mensen zijn die schreeuwen dat je de natuur z’n gang moet laten gaan. Ik deel gelukkig met velen de overtuiging dat zolang de mens zelf zoveel invloed uioefent op de natuur, wij verantwoordelijk zijn en moeten blijven voor de gevolgen daarvan.

Ik wil “Zeehondenmoeder” Lenie en de créche heel graag op mijn manier met hulp van hopelijk heel veel mensen een geschenk aanbieden.

Het liedje “Zeehondenbaby’s in ’t Groningerland” is opnieuw opgenomen en uitgebracht door Maura Music.

U kunt het liedje Legaal (betaald) downloaden via deze website, ten bate van de Zeehondencréche.

Dit betekent dat na verrekenning van buma-stemra en b.t.w. de gehele opbrengst rechtstreeks wordt overgemaakt naar girorekening 8020 van de Zeehondencréche. Tevens heeft Ejo Driese (Maura Music) geheel kostenloos voor promotie een prachtige video-clip opgenomen in de zeehondencréche.

Veel liefs Alma.