Alma is geboren in Baflo, een mooi dorpje op het Hogeland van Groningen. Ze is afkomstig uit een oud groninger muzikantengeslacht.
Haar ouders werkten jarenlang samen in het zeer succesvolle amusementsorkest “the Moonlightserenades“.

V.l.n.r: Klaas Noordhuis, Jan Loorbach, Sjouwktje Loorbach, Harm Noordhuis

V.l.n.r.: Onderste rij: Jan Loorbach (vader), Thole Loorbach, Albert Loorbach Bovenste rij: Arie Loorbach, Evert Loorbach

Haar moeder was later geliefd met haar “Combo Gittha Schülte” en ook haar vader bleef nog lang actief in allerlei formaties.
Alma woont op dit moment met haar gezin in het pittoreske dorp Winsum (Gn).

Alma ging vanaf haar kleutertijd naar balletles maar een carrière als danseres zat er niet in. Vanaf haar zevende jaar kreeg ze vioolles, maar violiste worden had ook niet haar ambitie.


Ze droomde er wel eens van om dierenarts te worden, maar uiteindelijk kwam ze er achter dat zingen haar grote passie was. Met haar ouders als voorbeeld was de liefde voor lichte muziek toch in haar aangewakkerd. Zingen werd dan ook haar vak en voor dieren doet ze nog altijd datgene wat binnen haar mogelijkheden ligt. Zo heeft ze onder andere een aantal jaren als vrijwilligster gewerkt in het dierenasiel te Zuidwolde.

In 1975 kwam Alma door toeval in contact met drummer Piet Agema, toetsenist Cor de Boer en trompettist Jaap Zwart. Deze drie heren speelden instrumentaal de sterren van de hemel onder de naam “the Piecordo’s“. Toch waren ze van mening dat een zangeres het geheel een positieve impuls zou geven en ondanks dat Alma nog naar de havo/vwo ging in Warffum, besloten ze het samen te proberen, met alle gevolgen van dien. “Alma and the Piecordo’s” was een feit.

V.l.n.r.: Piet Agema, Cor de Boer, Alma Loorbach, Jaap Zwart

Toen uiteindelijk Alma en Cor verliefd op elkaar werden, was dit het begin van een langdurige relatie, zowel privé als muzikaal. Ze trouwden in 1985 en in 1992 werd hun enige zoon Bert geboren.

Na het vertrek van Piet en Jaap in 1977 werd besloten om met een nieuwe drummer door te gaan als trio. De naam werd veranderd in “Combo Alma Loorbach“. De band kreeg steeds meer succes en na veel wikken en wegen werd het besluit genomen om als beroepsformatie verder te gaan.

V.l.n.r.: Harry Groen, Alma Loorbach, Cor de Boer

V.l.n.r.: Eddy Bijma, Alma Loorbach, Cor de Boer

Nadat er inmiddels al enige singles waren verschenen, werd in 1980 de langspeelplaat “Zeehondenbaby’s” uitgebracht. In 1982 besloot men na een aantal succesvolle jaren als trio te hebben gewerkt, uit te breiden met een gitarist/zanger. De naam werd nogmaals veranderd in de formatie “Troef“.

V.l.n.r.: Cor de Boer, Alma Loorbach, Herman Bonthuis, Gienus Blaauw

V.b.n.b.: Cor de Boer, Alma Loorbach, Ton Klein

In 1993 bracht “Troef” twee Groningstalige liedjes op cd uit, “’n Klain beetje zunschien” en “Aan zee“.
Alma haar liefde voor het Nederlandstalige lied deed haar in 1996 besluiten contact te zoeken met het bekende producersduo Emile Hartkamp/Riny Schreienberg. Zij schreven vervolgens drie prachtige liedjes voor haar, die verschenen op haar eerste solo cd-single “De spiegel van het leven“.
In 1997 bracht zij haar eerste solo cd-album “1000 sterren” uit.
Voor dit album schreef zij voor het eerst twee liedjes zelf, “Toekomst” en “Aloha hé m’n verre land“. RTV-noord maakte van het liedje “Liefdesbrieven” haar eerste videoclip.

Terwijl Alma zich steeds meer toelegt op het schrijven van liedjes, heeft Cor zich de laatste jaren verdiept in de opnametechniek. Er is geïnvesteerd in opnameapparatuur zodat ze nu naar hartelust thuis bezig kunnen zijn met hun grote passie. Inmiddels heeft Cor z’n eigen label ABC.Music opgericht.
Dit alles heeft in 2005 geleid tot het uitbrengen in eigen beheer van het album “Samen“, waarop tien prachtige duetten staan van Alma en haar neef Jan Loorbach (Johnny Bach), onder andere de succesvolle liedjes “Samen” en “Zoals het licht van zon en maan“, inclusief Alma’s solosingle
Zon, zee en wind“.

Optreden Cd Presentatie podium Zangeres

Duet Album Alma & Johnny Bij Hotel Faber te Hoogezand

Zolang Alma en Cor nog steeds met zoveel enthousiasme bezig zijn met muziek, zullen er vast en zeker nog heel veel mooie dingen gaan gebeuren.